Drie aanhoudingen na woninginbraak

vrijdag 5 februari 2016

Dieren - De politie heeft op donderdag 4 februari rond 11.30 uur twee vrouwen en een man aangehouden voor een woninginbraak aan het Vogelplantsoen in Dieren, kort ervoor.

De verdachten werden tijdens de inbraak door een getuige gezien en gestoord. Twee van hen stapten daarop in hun auto en reden er snel vandoor richting Ellecom en een vrouw liep weg. De politie werd snel gewaarschuwd. Na een korte zoektocht werd een 35-jarige vrouw (adres niet bekend) op de Harderwijkerweg in Dieren aangetroffen en aangehouden.

 

De meldkamer stuurde verschillende politie-auto’s aan om de auto met de twee anderen op te sporen. De auto van de verdachten reed richting Ellecom en werd op een gegeven moment gezien op de A348. Daarop ontstond een achtervolging met hoge snelheden op de A348 richting Arnhem. Via het Velperbroekcircuit reden de vluchtende verdachten Velp in en ook daar werd de snelheid flink opgevoerd (tot 110 kilometer in de bebouwde kom).

Bij de Zwanensingel in Velp verloor men kennelijk de controle over het stuur en botste de vluchtauto op een boom. De inzittenden renden weg maar konden in de buurt worden aangehouden: een 33-jarige man uit Amsterdam en een 27-jarige vrouw met onbekend adres.  2016059101

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Steenderen | 112 alarmeringen Steenderen | Goedkoop Tanken in Steenderen | Supermarkten in Steenderen | Weerbericht Steenderen