Overvaller aangehouden

dinsdag 16 april 2013

Zutphen - Twee vliegen in n klap, zo kan je de aanhouding van een 52-jarige Zutphenaar noemen. De man werd donderdagavond 11 april op de Ruijs de Beerenbrouckstraat in Zutphen aangehouden voor winkeldiefstal. Tegelijkertijd werd hij door een getuige herkend als de vermoedelijke verdachte van een overval op een drogisterij. De man zit nog in voorlopige hechtenis.

Op 11 januari werd een drogisterij aan de Donkersteeg door eengewapende man overvallen. Een getuige herkende de overvaller afgelopendonderdagavond in de supermarkt aan de Ruijs de Beerenbrouckstraat. De man werdop dat moment door winkelpersoneel vastgehouden voor een winkeldiefstal. Degewaarschuwde politie heeft de Zutphenaar aangehouden op verdenking van zowel dediefstal als de overval. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hijvoor verder onderzoek is ingesloten.

In de woning van de Zutphenaar werd tijdens het onderzoek ookeen hennepkwekerij aangetroffen. In de woning stonden ongeveer 300 hennepplantenen bleek de stroom illegaal te worden afgetapt. De energieleverancier legtvermoedelijk een naheffing op. De aangetroffen apparatuur en planten zijn inbeslag genomen en vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

(2013046989 / 2013005666)

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Steenderen | 112 alarmeringen Steenderen | Goedkoop Tanken in Steenderen | Supermarkten in Steenderen | Weerbericht Steenderen